Kavni aparati v domačih kuhinjah

Ste tudi vi ljubitelj jutranje kavice?

Nekateri jo spijejo že takoj zjutraj, ko se prebudijo, drugi pa kasneje v službi. Sam obožujem kavo in nikoli mi ni bilo težko dati denarja za dober kavni aparat in dobro kavo. Če si tega ne morem privoščiti, potem naj kavni aparati ostanejo v trgovini. Ne razumem kako lahko ljudje kupijo poceni kavni aparat za katerega moramo vedeti, da ne bo naredil dobre kave. Mogoče tisti enostavno ne okusijo, kaj je dobra in kaj slaba kava.

Kavni aparati v domačih kuhinjah

Ko sem bil na obisku pri prijatelju in je imel slab kavni aparat, sem samo upal, da bo kava vseeno dobra, ker jo je sam hvalil. Ko je prinesel kavo na mizo sem že videl, da kava ne bo dobra in tudi ni bila. Iz vljudnosti sem jo spil in sedaj nikoli več ne pijem pri njemu kave, ampak mu rečem za sok. To je to, kar govorim, kako lahko imajo ljudje doma slabe aparate za kavo in takšno kavo pijejo vsak dan. Jaz bi te ljudi vse povabil v Italijo na eno dobro kavo, da vidijo in okusijo, kaj je fantastična kavica. 

Jaz dobro kavo obožujem in priznam, da dobro vem, če so v gostilni dobri kavni aparati ali ne. Če kdaj pridem v novo gostilno in mi kava ni všeč, potem se v to gostilno več ne vračam. Seveda pa je v gostinskem lokalu več stvari, ki vplivajo na dobro kavo. Najbolj ključnega pomena so seveda kavni aparati, takoj za njijmi je dobra kava in potem še človek, ki zna narediti kavo. 

Včasih so v gostilnah dobri kavni aparati, ampak dobre kave zaposleni ne znajo pripraviti. To je lahko tudi problem. Sem tudi že pil grozno kavo iz dobrega kavnega aparata in mi je prav žal, da je bilo tako. Gostinci morajo poskrbeti za dobro kavo na različnih nivojih.