Streha je potrebna na prav vsaki stavbi oziroma hiši

Streha se nahaja povsod, kjer stoji nek objekt na prostem. Streho potrebujejo vse stavbe, saj so potrebne, da se voda ne zadržuje na stavbi. Opazimo pa lahko več različnih streh in sicer tiste klasične, ki so v obliki dvostrane piramide, ali pa takšne, ki imajo naklon le iz ene strani. Stavbe, kot so stolpnice, pa imajo ravno streho, vendar imajo narejen sistem, da se voda ne zadržuje na strehi. 

Na vsaki strehi pa opazimo še snegobrane, ki služijo tako, kot že samo ime pove. Njihova funkcija je da se sneg »zatakne« na njih, ter tako ne pada dol iz strehe. Streha je torej opremljena z njimi na približno vsake pol metra in se jih namesti med samo gradnjo strehe. 

Streha je potrebna na prav vsaki stavbi oziroma hiši

Gradnja strehe pa je relativno enostaven proces. Streha se postavlja tako, da najprej na vrhu nekega objekta zgradimo ogrodje. Ogrodje je po navadi kar leseno. Nato se po celotni dolžini strehe pribije dolge deske, na katere bomo kasneje postavili ploščice oziroma samo streho. Pri postavitvi teh desk moramo paziti, da so postavljene natančno za dolžino plošč. Nato, da bo streha zaključena, moramo še položiti same ploščice oziroma tlakovce. Polagati jih moramo začeti na dnu strehe, tako da se bo vsaka naslednja pokrivala, ter voda ne bo morala uhajati med njimi. Med njih pa na vsake toliko časa vrinemo še snegobran, tako, da se zatakne za ploščico, nato pa ga prekrije naslednja, da ne mora pasti dol. Na vrhu strehe še postavimo zaključne plošče. Streha je tako zaključena. Paziti moramo še, če ima objekt kakšen dimnik, ter graditi streho okoli tega. Streha pa ni povsem končana, saj moramo postaviti še žlebove po dolžini strehe, da lahko kontroliramo odtok vode. 

Veliko ljudi se tako odloči zgraditi streho s pomočjo strokovnjakov, saj je lahko proces zahteven in je potrebna zelo velika natančnost, saj nas lahko že en centimeter uniči končano streho.