Lovska kamera je pomembna oprema za vsakega lovca

Lovska kamera je pomembna oprema za vsakega lovca

Ker je moj stric lovec, se zelo rad na vsake toliko časa z njim odpravim na kakšen sprehod po gozdu. Včasih pa me celo vzame s seboj na lov. Zato pa mi je prej pokazal vso opremo, ki jo ima, saj sem moral najprej razumeti, kaj vsak del opreme naredi, predno sem se lahko odpravil z njim na lov.

Zelo fascinanten del opreme, ki ga je imel, pa mi je bila lovska kamera. To pa je bila tudi moja naloga, katero sem moral opraviti, da sem dobil dovoljenje, da se udeležim lova. Naročil mi je, da po celotnem gozdu nastavim lovske kamere. To pa zato, da si lahko nato ogledava posnetke, katere naredi lovska kamera, ter lahko tako vidiva, katere živali se ponoči sprehajajo, ali pa tudi podnevi. Pomembno pa je bilo tudi videti na katerih lokacijah se največkrat hranijo, saj bo tam potem najboljši predel za lov.

Zato pa je tudi pomembno, da je lovska kamere, oziroma da so lovske kamere, katere namestimo, kvalitetne, saj potrebuje tudi zmožnost, da slika ponoči. To pa lahko lovska kamera doseže na več načinov. Najbolj pogost je ta, da slika z bliskavico, vendar lahko to prestraši živali. Pogosto imajo lovske kamere vgrajene razne termalne kamere, katere lahko ponoči vidijo toploto, torej se bodo žvali obarvale drugače, saj je njihovo telo toplejše od okolice.

Tako pa sem le nastavil vse lovske kamere po gozdu. Nato pa sva jih pustila dva dni, nato pa sva se usedla, ter pogledala vse posnetke in pa fotografije, katere je kamera posnela. Tako sva lahko videla vse živali, katere bova nato tudi šla loviti. Vse skupaj je bila torej zelo zanimiva izkušnja, ter je bilo potrebno dobro premisliti, kateri bo najboljši kraj za lovsko kamero, saj bi si želeli, da vsaka lovska kamera posname čim več aktivnosti, saj jo bomo tako najbolje izkoristili.