Razvoj in raziskave

Namen fokusnega področja

Namen fokusnega področja je ponuditi strokovno pomoč in podporo podjetjem pri odločitvah za vlaganja v raziskave in razvoj na področju turizma. Aktivno spodbujanje k odločitvam za prijavo na posamezne razpise v okviru S4.

Turizem je stopil stopničko višje in bil priznan tudi kot ena izmed devetih prednostnih področjih razvoja Slovenije v S4 okvirju. Naš cilj je neprestano povezovanje in aktivno vključevanje participacije, prenosa informacij članom, hitri in jasni odzivi na dana stališča.

Primeri razvoja in raziskav

Analiza učinkov ekonomskih in družbenih sprememb na porabo in prostočasne dejavnosti

Razvoj novih metod za merjenje pričakovanj in preferenc potrošnikov

Razvoj novih metod in instrumentov za izvajanje raziskovanj

Razvoj sledenja in postopkov sledenja (logistika)

Razvoj novih konceptov potovanj in počitnic

Razvoj novih metod za nudenje in merjenje rezultatov storitev, ki jih lahko prilagodimo številnim različnim socialno-ekonomskim ali kulturnim razmeram

Lansiranje prototipnih in pilotnih trgovin


Operacija se izvaja v okviru Prednostne naložbe: 1.2. »Spodbujanje naložb podjetij v raziskave in inovacije ter vzpostavljanje povezav in sinergij med podjetji, centri za raziskave in razvoj ter visokošolskim izobraževalnim sektorjem, zlasti s spodbujanjem naložb na področju razvoja izdelkov in storitev, prenosa tehnologij, socialnih in ekoloških inovacij aplikacij javnih storitev, spodbujanjem povpraševanja, mreženja, grozdov in odprtih inovacij prek pametne specializacije ter podpiranjem tehnoloških in uporabnih raziskav, pilotnih linij, ukrepov za zgodnje ovrednotenje izdelkov, naprednih proizvodnih zmogljivosti in prve proizvodnje zlasti na področju ključnih spodbujevalnih tehnologij ter razširjanje tehnologij za splošno uporabo.«

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com